logo NVKH

Homeopathie, alternatief of complementair?

De landelijke en regionale media besteden de laatste tijd veel aandacht aan de vele soorten van alternatieve zorg die er is voor tal van klachten. Vaak blijft het een oppervlakkige en weinig diepgaande discussie over of het werkt of niet. Genodigden, van wetenschapper tot echte kwakzalver, kunnen er uren over bakkeleien in tal van interviews en discussieprogramma’s op radio en tv, eens worden ze het nooit.

In grote landen als de VS en Australië zijn ze de Hollandse kibbelende en de elkaar ogenschijnlijk  tegensprekende reguliere en alternatieve geneesheren ver vooruit gesneld. Daar kan een groot gerenommeerd ziekenhuis niet meer zonder een complementair centrum waar talrijke disciplines van accupunctuur tot haptonomie samenwerken met één gemeenschappelijk doel: het WELZIJN van de patient. Klassieke homeopathie van het hoogste niveau maakt altijd onderdeel uit van deze disciplines. Wat moet het heerlijk zijn om in zo’n complementair centrum te werken. Energie hoeft niet meer verspild te worden aan competitie en bewijszucht, maar kan helemaal besteed worden aan het perfectioneren van de gezamenlijke hulpverlening aan de zieke mens.

Een must: Samenwerking
Gelukkig is in Nederland de consument al wel wijzer en kiest steeds vaker voor een gezond alternatief.
In mijn praktijk komen heel vaak mensen met angst- depressie en stressklachten waarvoor zij een antidepressiva slikken. Samenwerking op dit terrein in de gezondheidszorg is een must anno 2008. De enorme toename van deze kwalen in onze samenleving is alarmerend en vragen om een andere aanpak. Klinische studies wereldwijd geven aan dat 50 tot 75% van alle klachten bij de arts vooral samenhangen met stress en depressie. Van de meest gebruikte medicijnen in de westerse landen is het merendeel gericht op de behandeling van stressgerelateerde klachten namelijk antidepressiva, angstdempende middelen, slaapmiddelen, middelen tegen maagzuur en maagzweren, middelen tegen verhoogde bloeddruk, etc.

Homeopathie: Een duurzame oplossing
Wereldwijd past men bestaande en nieuwe  alternatieve behandelwijzen toe op het oplossen van deze emotionele problemen. Met succes!
Correct toegepaste klassieke homeopathie heeft alles in zich om mensen met deze problemen weer in balans te brengen. In het gedeelte van onze hersenen waar onze emoties geregeld worden daar worden ook voor een groot deel de fysiologische processen in ons lichaam aangestuurd. Denk aan de hartfunctie, de hormonen, de bloeddruk, spijsvertering etc. Homeopathie kan direct inwerken op dit gedeelte van de hersenen, zonder de negatieve bijwerkingen die reguliere medicatie wel heeft op deze fysiologische processen. Mensen die een antidepressivum gebruiken hebben vaak last van gewichtstoename, verhoogde bloeddruk, hormonale klachten, etc. Bovendien bieden deze chemische medicijnen geen wezenlijke oplossing van het probleem. Als men met de inname wil of soms moet stoppen (vaak door de negatieve bijwerkingen) dan komt het probleem direct terug. Homeopathische medicatie daarentegen kent deze negatieve bijwerkingen niet. Voor een vitaal en gelukkig leven is het van belang dat de emotionele en fysiologische processen in ons lichaam in balans zijn.

Klassieke Homeopathie herstelt deze balans.

Op naar beter!
Frans Quirijnen

quote

Rozengracht 22
("Praktijk Makkink")
7201 JL  Zutphen
0575-526476