logo NVKH

De patiënt aan het woord over astma

Astma en luchtwegklachten, naar mate de kou en de winter vorderen zie en hoor ik deze klachten altijd enorm toenemen. Overgeleverd aan de dagelijkse pufjes en andere medicatie is het voor de astmapatiënt vaak niet te geloven dat aanzienlijke verbetering en vaak zelfs genezing van de klachten mogelijk is met een goede homeopathische behandeling.
Bij deze laat ik graag een moeder aan het woord wiens kinderen dit aan den lijve hebben ondervonden:

Antibiotica, Corticosteroïden, en dan?
Als moeder van 2 kinderen met astma kom je snel bij de reguliere zorg terecht. De kinderartsen begeleiden mijn kinderen deskundig  maar er wordt erg snel naar zware medicatie gegrepen. Niks mis mee, maar antibiotica moet niet te vaak gebruikt worden. Corticosteroïden kunnen helpen maar als je dit dagelijks aan je kind moet geven en merkt dat de klacht het niet werkelijk verbetert (maar ook niet verslechtert) ga je vanzelf op zoek naar alternatieven.
Mijn zoon van anderhalf was altijd moe en ondanks zijn medicijnen veel benauwd.’s Nachts snurkte hij als een oude man en zijn ademhaling stokte vaak. De luchtwegverwijderaar hielp wel iets. Een operatie aan zijn neusamandel gaf ook wat verlichting, maar je kon aan zijn gehijg en gepuf altijd horen waar hij op dat moment was. Door zijn benauwdheid sliep hij slecht, en rustte hij niet uit van zijn nacht slapen. Hij was een klein mannetje dat veel wilde ondernemen, maar de energie er niet voor had.

Op naar “Dokter Frans”!
Via via kwam ik bij Frans Quirijnen terecht. Na een uitgebreide intake, waarin we samen op zoek gingen naar het totaalbeeld van Yuri, is Frans op zoek gegaan naar een homeopathisch middel wat speciaal bij Yuri paste, zowel bij zijn klachten als bij zijn karakter.
Na één dosis sliep Yuri ‘s nachts goed en we hoorde hem niet meer hijgen en puffen. Heel vreemd als je dat gehijg gewend bent. Zijn energie groeide met de dag en eindelijk speelde hij,  in plaats van dat hij op de bank hing. Het werd een zalig ondernemend mannetje.

Een terugval, wat nu?
Hierna kreeg Yuri heel zwaar de waterpokken. Dit verliep zo slecht dat zijn hele weerstand weg was. Ieder voorbijkomend griepje of snotneusje velde hem. Hij werd mager en weer was zijn energie op. De arts schreef langdurig antibiotica voor, anderhalf jaar iedere dag 2 spuitjes vol. Door de antibiotica werd Yuri niet zo snel ziek maar zonder kon hij niet. Zijn
energie nam niet toe, dus weer een hangertje op de bank.

Na een uitvoerig gesprek met Frans kreeg Yuri een probioticum. Een omgekeerde behandeling die er voor zorgde dat hij zijn éigen afweer weer opbouwde, zodat zijn éigen lijf een virus aanpakte in plaats van dat de antibiotica in zijn lijfje het werk deed. Hij is nu een gezonde kleuter die de hele wereld aankan en is niet moe te krijgen.

Opnieuw raak.
Ook mijn dochter van zes heeft astma. Haar vorm van astma geeft problemen bij koud vochtig weer. De winter is dan ook erg slecht voor haar. Vorig jaar was de winter zo extreem vochtig dat dit 3 longontstekingen opleverde en dus 3 antibioticakuren. Daarna ging Sanne dus mee naar Frans. Weer een uitgebreide intake, en dat is voor een ouder zo’n verschil met de korte gesprekjes bij een reguliere arts. Sanne kreeg een voor haar specifiek homeopathisch  geneesmiddel en weer was het raak. Sanne bloeide op, voelde zich veel beter en heeft sindsdien weer kleur op haar wangen. Ze is nu goed gehumeurd en dat is een hele verademing  na tijden van een heel kort lontje door slaapgebrek.

Na de eerste vorst ging het weer slechter met haar, Frans schreef een iets ander middel voor en nu, na 2 dosissen, loopt ze weer fluitend naar school zonder gebruik van een luchtweg-verwijderaar. De winter is nog lang niet voorbij maar voor het eerst zien wij er niet tegen op (na 6 jaar).

Als sceptische, nuchtere moeder ben ik geheel overtuigd van de werking van homeopathie. Bij een kind kan je niet spreken van een ‘placebo-effect’. De homeopathische middelen die mijn kinderen krijgen voelen veel kindvriendelijker aan en geef ik zonder schuldgevoel. Mijn kinderen zijn er zeer bij gebaat en ik kan het iedereen aanraden. Dat doe ik dan ook onder vrienden, en bij hun zijn ook zware problemen -zoals ernstig eczeem- opgelost, iets wat niet door de reguliere middelen lukte.

En dat allemaal door naar het totaalplaatje te kijken en niet alleen naar de kwaal, en door de natuur zijn werk te laten doen. Frans bedankt.

quote

Rozengracht 22
("Praktijk Makkink")
7201 JL  Zutphen
0575-526476