logo NVKH

Over mij

Frans Quirijnen Klassiek HomeopaatIk ben Frans Quirijnen (1969), klassiek homeopaat te Zutphen. Toen ik midden twintig was werd voor mij helder wat ik met mijn leven wilde. Na 3 jaar Geschiedenis gestudeerd te hebben maakte ik een reis over land naar Tibet. De liefde en bezieling die ik tijdens deze reis voelde voor het leven, leefden niet in dat wat ik studeerde.
Weer thuis besloot ik stage te lopen in de psychiatrie om een goed beeld te krijgen van het leven van deze mensen. Ik voelde me erg betrokken bij de mensen en hun problemen. Echter, een groot “WAAROM?” maakte zich van mij meester als 's avonds de overvolle medicijnbakjes opengingen en de patiënten heel veel onderdrukkende medicatie kregen, die vervlakkend werkten op alle emoties: op verdriet en angst, maar ook op blijdschap en geluk. Kon dit niet anders?

Toen werd mij heel duidelijk wat ik wilde, namelijk aan de basis staan van een proces van genezing! Ik wilde aan de basis van de emotionele, mentale en fysieke gezondheid van de mens werken!
Ik ging op zoek naar een vorm die in staat was de meest diepe verstoring bij deze geestelijk zieke mensen op te heffen. Zo kwam ik bij de klassieke homeopathie terecht.

Iedere dag zie ik de bewijzen van de krachtige impact die de klassieke homeopathie heeft op de zieke mens. Homeopathie kan mensen hun vitaliteit, levenslust en scheppingskracht teruggeven.
Na jarenlange studie, praktijkvoering en verdieping in verschillende stromingen binnen de homeopathie, ben ik van het feit doordrongen geraakt dat de meest traditionele bestudering en uitvoering van de klassieke homeopathie de meest fundamentele en duurzame genezingen tot stand kan brengen.
Naast zelfstudie en supervisie, volg ik geregeld mastercursussen en opleidingen om mij telkens verder te bekwamen in dit boeiende vak, onder meer bij George Vithoulkas en Erik van Woensel.

De klassieke homeopathie is van onschatbare waarde voor de werkelijke gezondheid van ieder mens, oud en jong. Ik raak daar nog dagelijks meer en meer van doordrongen en het is mijn hoogste ideaal om de klassieke homeopathie de erkenning te doen toekomen die het nodig heeft om uit te groeien tot een alom erkende en opzichzelfstaande geneeskunst.
Deze geneeskunst geeft ons, nu en in de toekomst, een enorm potentieel in handen waarmee zij de mensheid helpt in gezondheid en harmonie te leven met zichzelf en de wereld om hem heen.

quote

Rozengracht 22
("Praktijk Makkink")
7201 JL  Zutphen
0575-526476