top of page

Over mij

Ik ben Frans Quirijnen (1969), klassiek homeopaat te Zutphen, getrouwd en vader van drie kinderen. Toen ik midden twintig was, werd mij door een reis duidelijk wat ik met mijn leven wilde. 

Na drie jaar geschiedenis gestudeerd te hebben, reisde ik over land naar Tibet. De liefde en bezieling die ik tijdens deze reis voelde voor het leven, ervaarde ik niet in dat wat ik studeerde. Weer thuis besloot ik - in mijn zoektocht naar wat ik werkelijk wilde - stage te lopen in de psychiatrie, omdat dit me dichter bij mensen bracht dan boeken. Ik voelde me erg betrokken bij de patiënten en hun problemen. Echter, een groot “Waarom?” maakte zich van mij meester als ’s avonds de overvolle medicijnbakjes opengingen en de patiënten onderdrukkende medicatie kregen. Die werkte vervlakkend op alle emoties: op verdriet en angst, maar óók op blijdschap en geluk. De vraag “Kan dit niet anders?” hield mij erg bezig.

Toen werd mij heel duidelijk wat ik wilde, namelijk aan de basis staan van een proces van werkelijke genezing. Ik wilde aan de basis van de emotionele, mentale en fysieke gezondheid van de mens werken! Ik ging op zoek naar een vorm van gezondheidszorg die in staat was de meest diepe verstoring bij zieke mensen op te heffen. Zo kwam ik bij de klassieke homeopathie terecht.

Iedere dag zie ik de bewijzen van de krachtige impact die klassieke homeopathie heeft op zieke mensen. Homeopathie kan mensen hun vitaliteit, levenslust en scheppingskracht teruggeven. Ik raak daar nog steeds meer en meer van doordrongen en het is mijn streven om de klassieke homeopathie alom erkend te laten worden als een opzichzelfstaande geneeskunst. Deze geneeskunst geeft ons immers, nu en in de toekomst, een enorm potentieel in handen waarmee zij de mensheid helpt in gezondheid en harmonie samen te leven. Na jarenlange studie, praktijkvoering en verdieping in verschillende stromingen binnen de homeopathie, ben ik ervan overtuigd dat klassieke homeopathie de meest fundamentele en duurzame genezingen tot stand kan brengen. 

Naast mijn praktijk, het volgen en geven van nascholingen en supervisie, geef ik les aan het Instituut CAM te Utrecht. 

_DEP0141-3.png
bottom of page