top of page

Waarom homeopathie?

Waarom homeopathie?

Aan de basis van een goede gezondheid staat een optimale werking van het immuunsysteem. Wanneer die natuurlijke, lichaamseigen barrière gezond is, kan deze met veerkracht reageren op schimmels, bacteriën en virussen van binnenuit en van buitenaf. Ziekteverwekkers dus, die de potentie hebben om jouw lichaam uit balans te brengen. 

 

Slecht eten, stress, een onregelmatige nachtrust, (oud) psychisch of lichamelijk trauma, een zittend bestaan en gebrek aan sociale contacten kunnen ervoor zorgen dat deze ziekteverwekkers door de ziektewerende barrière breken. 

Bij de eerste tekenen van disbalans, wanneer je je niet fit voelt, schenk je meer aandacht aan wat zo belangrijk is: voldoende slaap, gezond eten, bewegen, ontspannen en liefdevol contact met je naasten.

 

Wanneer dat niet voldoende helpt en je lichaam uit balans blijft, biedt een homeopathische behandeling een gezonde en duurzame oplossing. Jouw zelfgenezend vermogen wordt gestimuleerd, waarbij meestal  geen reguliere medicatie (meer) nodig is, of deze tot een minimum kan worden teruggebracht. 

 

Reguliere medicatie behandelt in de meeste gevallen wel de klacht, maar lost het onderliggende probleem niet blijvend op. Voor de bijwerkingen worden weer andere medicijnen voorgeschreven en de afhankelijkheid van medicatie kan zo steeds groter worden. 

Kies je voor klassieke homeopathie, dan kies je voor maximale autonomie in je genezingsproces. 

bottom of page